Ed Department om de gehandicaptenreglementen bij te werken

Het Office for Civil Rights van het Amerikaanse ministerie van Onderwijs verzamelt openbare opmerkingen over mogelijke wijzigingen in de regelgeving met betrekking tot sectie 504 van de Rehabilitation Act van 1973. (Anne Meadows/Flickr)

Federale onderwijsfunctionarissen zeggen dat ze van plan zijn de regelgeving te herzien voor een van de belangrijkste wetten die studenten met een handicap treffen, nadat ze ze 45 jaar grotendeels onaangeroerd hebben gelaten.

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs overweegt wijzigingen in de regelgeving ter uitvoering van sectie 504 van de Rehabilitation Act van 1973. De burgerrechtenwet verbiedt discriminatie van gehandicapten op scholen en andere openbare en particuliere programma’s die federaal geld ontvangen.

“Hoewel de wereld sinds 1977 enorme veranderingen heeft ondergaan, zijn de Sectie 504-regels van het departement, op enkele uitzonderingen na, ongewijzigd gebleven”, zegt Catherine E. Lhamon, adjunct-secretaris voor burgerrechten bij het ministerie van Onderwijs. “Omdat we deze maand de 45e verjaardag van deze belangrijke regelgeving vieren, is het tijd om te beginnen met het updaten ervan.”

Advertentie – Lees hieronder verder

Het Office for Civil Rights van het ministerie van Onderwijs vraagt ​​het publiek om feedback over welke soorten veranderingen gerechtvaardigd zijn. Daarnaast zei het bureau dat het van plan is om de komende maanden luistersessies te houden.

Het is onduidelijk wat voor soort updates het ministerie van Onderwijs overweegt, maar ambtenaren zeiden dat ze van plan zijn “de rechten van studenten met een handicap te versterken en te beschermen”. Het bureau gaf met name aan input te willen van mensen met een beperking.

Sectie 504 vereist dat scholen studenten met een handicap gratis passend openbaar onderwijs bieden en dat kinderen volgens de wet verschillende aanpassingen kunnen krijgen. Veel studenten met een handicap komen in aanmerking voor diensten op grond van zowel sectie 504 als de onderwijswet voor personen met een handicap. Maar vanaf het schooljaar 2017-2018 werden meer dan 1,38 miljoen openbare scholieren met een handicap uitsluitend bediend op grond van sectie 504, volgens de federale overheid. gegevens over burgerrechten.

Het departement Onderwijs heeft geen tijdschema voor de actualisering van de regeling bekendgemaakt. Informatie over het indienen van opmerkingen is te vinden op de afdeling website.

creditSource link

Conventionhandicapverdrag.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart