Schooldistrict stemt ermee in $ 2,5 miljoen te betalen, wijzigingen aan te brengen na Pica verstikkingsdood

ANNAPOLIS, Md. – De nalatenschap van Bowen Levy en de Anne Arundel County Board of Education hebben vorige week een toestemmingsdecreet gesloten op grond waarvan het systeem $ 2,5 miljoen zal betalen, een speciaal veiligheidsprotocol zal implementeren dat is gericht op kinderen met een specifieke vorm van autisme en personeelsgegevens voor speciaal onderwijs aan de familie van een student die stierf na verstikking in een wegwerphandschoen op school.

Central Special School-student Bowen Levy uit Annapolis stierf op 10 november 2019, vijf dagen nadat hij toegang had gekregen tot een rubberen handschoen en deze had ingeslikt. Levy werd gediagnosticeerd met autisme en pica, een aandoening waarbij het eten van non-foodproducten betrokken is.

In een rechtszaak die afgelopen januari werd aangespannen, zei zijn familie dat het schoolsysteem op de hoogte was van Levy’s pica en niet het een-op-een toezicht bood dat het had beloofd.

Advertentie – Lees hieronder verder

“Het toestemmingsdecreet pakt de chronische personeelstekorten in het speciaal onderwijs en het gebrek aan toezicht aan die hebben geleid tot de tragische en onnodige dood van Bowen. De familie Levy heeft deze aanklacht ingediend om ervoor te zorgen dat geen enkel ander kind in gevaar wordt gebracht zoals Bowen was’, zegt Tim Maloney, de advocaat van Bryan en Tanya Levy in een verklaring. “Ze zullen krachtig werken om het toestemmingsdecreet af te dwingen om ervoor te zorgen dat speciale onderwijsprogramma’s in de provincie goed worden bemand en gecontroleerd en veilig zijn voor alle kinderen.”

De familie Levy begon een stichting toen Bowen nog een kind was om andere families in de regio te helpen met kinderen met autisme. De Bowen Foundation for Autism verdeelt beurzen, waarmee apparatuur, therapie en medische behandeling worden betaald, via Arc of the Chesapeake.

De stichting heeft honderdduizenden dollars aan hulp verdeeld en de schikking geeft hen de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de stichting voor altijd in naam van Bowen blijft bestaan, zei Brian Levy donderdag in een interview met The Capital.

“Hij was alles wat ik had kunnen wensen in een zoon”, zei Levy.

Levy zei dat het ook belangrijk is dat het toestemmingsdecreet transparantie van het systeem verplicht stelt als het gaat om vacatures in de klas.

“Het belangrijkste voor ons was ervoor te zorgen dat deze kinderen nooit in de situatie terecht zouden komen waarin Bowen zich bevond”, zei hij.

Bowen was een vriendelijke, zachte geest, zonder een agressief bot in zijn lichaam, zei zijn vader. De Levys hadden het gevoel dat ze het aan hun zoon verplicht waren om een ​​deel van zijn nalatenschap te maken door andere mensen in soortgelijke situaties te beschermen.

“Hij was een bijzonder kind in elke zin van het woord. Er is geen enkele troost in dit pak, voor zover hij weg is’, zei Bryan Levy. “We voelden een verantwoordelijkheid tegenover de andere kinderen die zich in dezelfde situatie bevinden.”

Begin 2020 rondde het Maryland Department of Social Services een onderzoek naar de dood van Bowen Levy af, met de mededeling dat zijn dood waarschijnlijk te maken had met verwaarlozing van kinderen. DSS meldde dat Levy stierf als gevolg van het systeemfalen op de Centrale Speciale School. AACPS heeft de bevinding niet betwist.

Maloney zei dat zijn cliënten en de Board of Education op 4 mei een toestemmingsdecreet hebben ondertekend, waarmee de rechtszaak voor het District of Maryland in de Verenigde Staten werd beslecht.

Het toestemmingsdecreet stelt dat de partijen “het erover eens zijn dat er geen uitspraak is gedaan over de gegrondheid van een van de claims”, maar dat ze onderling zijn overeengekomen om de rechtszaak te regelen, en de overeenkomst “mag op geen enkele manier worden beschouwd als bewijs van schuld of aansprakelijkheid dat (de Board of Education) op enigerlei wijze de wet heeft overtreden.”

Het instemmingsbesluit gaat vorige week in en duurt drie jaar.

Als onderdeel van de overeenkomst zal het systeem een ​​verklaring publiceren over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de dood van Levy. Maloney heeft een concept van die verklaring aan The Capital verstrekt. De verklaring werd eind vorige week gepubliceerd door AACPS.

“Het klaslokaal van Bowen bij Central Special was onderbezet op het moment dat het middagincident plaatsvond op 5 november 2019”, aldus de verklaring van bestuursvoorzitter Joanna Tobin en hoofdinspecteur George Arlotto. “De leraar van Bowen had die middag met verlof en twee van de Tijdelijke Ondersteuners (TSA’s) die Bowen en de andere leerlingen in de klas regelmatig supervisie gaven, hielpen een andere leerling in een ander deel van het gebouw. Een derde TSA was afwezig. ‘s Middags nam een ​​vaste, bouwkundige vervanger de rol van leraar op zich en waren er twee middelbare scholieren in de klas aanwezig.”

Eerder op de dag moest een personeelslid een rubberen handschoen uit de mond van Levy halen, aldus de verklaring. Medewerkers hebben constant handschoenen nodig en handschoenen bleven voor Levy zichtbaar.

“We denken dat Bowen zo toegang heeft gekregen tot de handschoen die hij later op de dag heeft ingeslikt”, zeiden ze.

Na het doorslikken van de handschoen werd Levy 15 minuten verstoken van zuurstof. Hij stierf vijf dagen na het incident. Levy zat volgens de DSS-onderzoeker in de klas met zes extra studenten.

Het systeem stemde ermee in een Pica-veiligheidsprotocol te implementeren en training te geven aan al het personeel dat met een student met pica werkt als onderdeel van het toestemmingsdecreet. Pica komt vaak voor bij kinderen met een verstandelijke handicap, autismespectrumstoornis of autismespectrumstoorniskenmerken, volgens een studie gepubliceerd door de American Academy for Pediatrics genaamd “Pica, Autism, and Other Disabilities.”

Als onderdeel van het veiligheidsprotocol zullen werknemers alle gebieden waar studenten met pica vaak komen visueel inspecteren om er zeker van te zijn dat niet-eetbare items buiten bereik zijn, kasten, kasten en deuren routinematig vegen en stofzuigen en op slot doen. Het systeem biedt pica-aanvaardbare items tijdens stilstand, zoals speelgoed waarop kan worden gekauwd maar niet kan worden ingeslikt.

Medewerkers zullen ook een-op-een toezicht houden op een student met pica en zullen pica-gerelateerde incidenten rapporteren in overeenstemming met het individuele onderwijsprogramma van een student.

AACPS zal ook regelmatig de vacaturegegevens van vervangend personeel voor speciaal onderwijs rapporteren aan de Levys, die die informatie zullen delen met het speciaal onderwijs Citizen Advisory van de provincie.

De Board of Education moet het gezin binnen 30 dagen $ 2,5 miljoen betalen.

De procureur van de provincie, Greg Swain, zei in een e-mail dat de Board of Education deelneemt aan het zelfverzekeringsfonds van de provincie. Het fonds is opgericht volgens de provinciale code om de verplichtingen van Anne Arundel County veilig te stellen. De 2,5 miljoen dollar zal daar vandaan komen. De schikking werd in april goedgekeurd door de County Council, zei Swain.

“Degenen die zo veel om Bowen gaven, vooral zijn familie maar ook de toegewijde Centrale Speciale opvoeders en staf, zullen nooit volledig herstellen van dit tragische verlies. We zijn van mening dat de veranderingen die zijn en zullen komen als gevolg van de dood van Bowen, de onderwijsomgeving veiliger zullen maken voor alle studenten”, aldus Arlotto en Tobin in de verklaring.

Het systeem voegde 32 functies voor speciaal onderwijs toe, waaronder 11 vaste vervangers, 12 onderwijsassistenten en 9 leraren als reactie op de dood van Levy.

© 2022 De hoofdstad
Gedistribueerd door Tribune Content Agency, LLC

creditSource link

Conventionhandicapverdrag.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart