Microsoft onthult nieuwe accessoires voor mensen met een handicap

De nieuwe adaptieve accessoires van Microsoft zijn in hoge mate aanpasbaar, zodat elke gebruiker een systeem kan bouwen dat voor hem of haar werkt. (Microsoft)

Microsoft introduceert een verzameling adaptieve apparaten om het voor mensen met een handicap gemakkelijker te maken om computers te gebruiken.

Het bedrijf zei deze week op zijn jaarlijkse Microsoft Ability Summit dat het van plan is een “ecosysteem van adaptieve accessoires” uit te rollen.

De nieuwste innovaties omvatten een adaptieve muis, adaptieve hub en adaptieve knoppen, die allemaal volledig aanpasbaar zijn.

Advertentie – Lees hieronder verder

“Een traditionele muis en toetsenbord kunnen obstakels vormen voor iemand met (beperkte) mobiliteit”, schreef Dave Dame, directeur toegankelijkheid voor Microsoft, in een bedrijfsblogpost. “Deze adaptieve accessoires kunnen verschillende functies vervullen, waardoor een pijnpunt wordt verlicht voor diegenen die het een uitdaging vinden om het meeste uit hun pc te halen.”

De adaptieve muis kan worden uitgerust met 3D-geprinte staarten en andere aanpassingen om echt gepersonaliseerd te worden, terwijl de adaptieve hub en knoppen een traditioneel toetsenbord kunnen vervangen of uitbreiden, aldus Microsoft. Bovendien kunnen de adaptieve knoppen worden aangevuld met een d-pad, joystick, dubbele knop of iets unieks dat in 3D is geprint.

De nieuwe accessoires voortbouwen op het werk van Microsoft om de Xbox Adaptive Controller te ontwikkelen, die in 2018 werd uitgebracht.

Microsoft zei dat het samenwerkte met de gehandicaptengemeenschap om de nieuwe accessoires te maken. Naar verwachting komen ze dit najaar op de markt.

creditSource link

Conventionhandicapverdrag.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart