Barbie voegt meer poppen met een handicap toe

De Barbie Fashionista-lijn bevat poppen met meer dan 175 verschillende looks, waaronder enkele met een handicap. (Matteel)

De iconische line-up van Barbie-poppen wordt uitgebreid met meer met een handicap.

Mattel zei deze maand dat het de eerste Barbie-pop met achter-het-oor hoortoestellen uitbrengt. De speelgoedmaker introduceert ook een nieuwe pop met een beenprothese.

Het aanbod maakt deel uit van de Fashionistas-collectie, die meer dan 175 looks omvat die variëren in huidskleur, oogkleur, haarkleur en textuur, lichaamstype, handicap en mode, zei Mattel.

Advertentie – Lees hieronder verder

“Barbie gelooft heilig in de kracht van representatie, en als de meest diverse poppenlijn op de markt, zijn we vastbesloten om door te gaan met het introduceren van poppen met een reeks huidskleuren, lichaamstypes en handicaps om de diversiteit te weerspiegelen die kinderen in de wereld zien. hen”, zegt Lisa McKnight, executive vice president en global head of Barbie and dolls bij Mattel. “Het is belangrijk voor kinderen om zichzelf weerspiegeld te zien in het product en om het spelen met poppen die niet op hen lijken aan te moedigen om hen te helpen het belang van inclusie te begrijpen en te vieren.”

De Fashionistas-lijn bevat sinds 2019 een Barbie die een rolstoel gebruikt. Destijds zei Mattel dat het apparaat een van de meest gevraagde functies van consumenten was.

Het bedrijf gaf aan samen te werken met Dr. Jen Richardson, een educatieve audioloog, om te zorgen voor een nauwkeurige weergave in de pop met achter-het-oor hoortoestellen.

Naast het uitbreiden van het Barbie-aanbod met een handicap, zullen nieuwe fashionista’s dit jaar kleinere buste, ronde en originele lichaamstypes hebben en het merk voegt een Ken-pop toe met vitiligo, een aandoening die ervoor zorgt dat huidvlekken kleur verliezen, evenals opties met geworteld kort haar en een slank lichaamstype.

De nieuwe Barbie Fashionista-poppen zijn nu verkrijgbaar bij alle grote retailers.

creditSource link

Conventionhandicapverdrag.be
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart